Grote rekendag

#Nieuwsbrief 31 maart

Vandaag was de hele school een ’getallenfabriek’. Als rekencoördinator word je daar extra blij van. Kinderen zijn aan de slag geweest met getallen, maar de rekenwerkschriften bleven dicht. Allerlei spellen, opdrachten, quizzen en heuse escaperooms kwamen voorbij. Zoals een kind vertelde:  ’de hersenen werden even lekker gekraakt’.  Naast het rekenen stond samenwerken, elkaar motiveren en doorzetten ook zeker centraal. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde dag!
Naast deze dag hebben we een paar weken geleden de kinderen opgeroepen om op een originele manier een cijfer of getal uit te beelden. Er kwamen veel inzendingen binnen in de afgelopen weken en maandag was de laatste dag en toen kwamen er op de valreep nog een heel aantal bij. 
Onze complimenten voor alle originele, bijzondere, lekkere en grappige inzendingen. Wij hebben er drie uitgekozen die wij graag met jullie delen. In de klas hebben de kinderen vandaag een filmpje van de onthulling gekeken en deze inzendingen willen wij jullie niet onthouden. De 5 van Hilde en Kas, 48 in Romeinse cijfers van Giovanni en 273 van Giel en Suus. 
Op de website zullen deze week foto’s van deze dag worden geplaatst. 

 

 

Kas en Hilde Kas en Hilde
Giovanni Giovanni
Giel en Suus Giel en Suus